ניתוח אף

מהי מטרת ניתוח אף אסתטי?

רורגיה אסתטית של האף הינה ניתוח לעיצוב מחדש של האף במטרה לשפר את מראהו ובמקרים מסויימים את הנשימה דרכו. מיקומו המרכזי של האף בפנים מסביר את החשיבות שמטופלים נותנים למראה האף ובוחרים לשפר את מראהו. ניתוח אף אסתטי הנו אחד הניתוחים הנפוצים ביותר בכירורגיה פלסטית.

מטרת הניתוח אינה הקטנת האף אלא התאמת מראהו לפנים תוך שמירה על תפקודו הנשימתי. כלומר, לא קיים סטנדרט ניתוחי אחד המתאים לכולם, כל מטופל זקוק לבדיקה מקיפה לאבחון הבעיות הקיימות ותכנון הניתוח המתאים לשיפורם. האף הגברי והנשי שונים בצורתם וגודלם ולכן מחייבים התייחסות מעט שונה. קיימים מקרים בהם הניתוח נועד לתקן עיוות לאחר חבלה או עיוות מראה מולד.

מטרת כל ניתוח אסתטי הנה שיפור המראה ולא שלמות ,ניתוח אף עשוי לעצב את אפך אך לא את חייך.

מהם השלבים בהכנה לקראת ניתוח אף?

פגישת ייעוץ עם ד"ר אלדור הינה השלב הראשון. בשיחת היכרות זו יציג המטופל את הדברים המפריעים לו במראה האף ויציג את ציפיותיו מהניתוח. לאחר בדיקה מקיפה של האף והנשימה דרכו יוחלט בייעוץ משותף מהם המרכיבים שיש לשפר במראה האף ומהו הניתוח המומלץ למטופל.

כמו כן ,ידון  הצורך בשילוב של תיקון מחיצת האף ו/או מרכיבים נוספים לשיפור הנשימה. 

בעקבות כך ינתן הסבר על מהלך הניתוח, ההרדמה, וידונו פרטים הקשורים בהם ובמראה האף שלך כעת ובעתיד. יציבות נפשית הינה תנאי הכרחי לניתוח.

אילו בדיקות יש לבצע לפני ניתוח אף אסתטי?

לפני הניתוח יש לבצע בדיקת דם שתתבצע בקופת החולים לאחר קבלת מכתב הפניה מד"ר אלדור.

מטופלים הסובלים מהפרעה נשימתית או סטיית מחיצה ניכרת יופנו לבדיקה והערכה של רופא א.א.ג. במקרים בהם קיימת הפרעה מהותית יתכן צורך בשילוב רופא א.א.ג בניתוח עימי.

במידה וקיימות מחלות רקע נוספות יתכן צורך בהשלמת בדיקות נוספות כגון :אישור רופא מומחה באותו התחום לביצוע הניתוח.

כיצד מתבצע ניתוח אף אסתטי?

אני מבצע את מרבית ניתוחי האף האסתטיים תחת טישטוש והרדמה מקומית, במקרים מסויימים יש צורך בשילוב של הרדמה מלאה ומקומית. משך הניתוח כשעה. מרבית ניתוחי האף מתבצעים בגישה "סגורה" דרך חתכים בתוך האף, לכן, לא נותרות צלקות חיצוניות. צלקות חיצוניות (מוסתרות) נותרות בעור מחיצת האף או צידי הנחיריים כאשר יש צורך בגישה "פתוחה" לאף  ו/או בהקטנת הנחיריים. במרבית המקרים אין צורך בצלקות אלו אולם כפי שהודגש קודם כל מקרה מטופל על פי הפרעת המראה הקיימת ולא כסטנדרט ניתוחי.

העיקרון העומד מאחורי ניתוח זה הינו שינוי שלד האף, העור העוטף את השלד מקבל את צורתו לפי צורת השלד החדש (מתכווץ בהתאם). שלד האף מורכב מזוג עצמות האף וסחוס המחיצה שיוצרים לעיתים את הגבנון. כמו כן נתמך האף על ידי 2 זוגות סחוסים, ומחיצת האף המחלקת אותו ל2- חללים. בכל המרכיבים הנ"ל יש לטפל כדי לעצב את שלד האף תוך שמירה על מעבר אוורי חופשי בנשימה.

בתום הניתוח מניחים פלסטרים ומעליהם גבס השומר על צורת האף החדשה ומפחית את הנפיחות.

מהו משך ההחלמה מניתוח האף?

השיחרור הביתה מתבצע כשעתיים עד ארבע שעות לאחר הניתוח. במהלך ההחלמה בבית יש ליטול משככי כאב באופן מסודר כגון אופטלגין ואקמול. אין ליטול משככי כאב העלולים לגרום לדימום יתר כגון אדוויל, נוירופן ואיברופן. ב 24-48  השעות הראשונות אחר הניתוח יש להקפיד על מנוחה. יש לשכב עם הראש מורם על ידי שכיבה על גבי כריות (כ45- מעלות). ביומיים הראשונים אחר הניתוח עלולה להיות נפיחות של העפעפיים. יש להקפיד במהלך השבוע לא לכופף הראש ולא לבצע כל מאמץ גופני. כעבור שבוע בביקורת הראשונה מוסר הגבס ובמקומו מונחים פלסטרים למספר ימים נוספים. כעבור כשבועיים ניתן לחזור לפעילות מלאה אך יש להמנע ממאמצים גופניים קשים כחודש ומספורט מגע או כדור כ 3 חודשים.

מהם הסיבוכים האפשריים בניתוח אף?

כבכול ניתוח אסטטי ישנם מספר סיבוכים נדירים העלולים להתרחש כגון דימום, זיהום וסיבוכים כלליים הקשורים בהרדמה. סיבוכים נדירים היחודיים לניתוחי אף כוללים הפרעה בנשימה דרך האף באופן זמני או קבוע עקב שינוי במבנה חללי האף או הרחקת הסחוסים. הפרעות בחוש הריח באופן זמני או תמידי וקושי בניקוז הדמעות. בניתוחים הכוללים מחיצה עלול להיווצר נקב במחיצה.

חשוב להבין כי לאחר ניתוח אף אסטטי מתרחשם שינויים במראה בהדרגה במשך כשנה ויותר. בתחילה, השינויים ניכרים ובהמשך, הינם עדינים איטיים יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *