שאיבת שומן

שאיבת שומן מהי ?

בניתוח שאיבת שומן מוסרת רקמת שומן עודפת על ידי תהליך של פרוק השומן ושאיבתו. פירוק השומן נעשה ברוב המקרים על ידי הנעה מכאנית של קנולה ( צינור חלול) בעלת מספר פתחים (חורים) בקצה בעלי דופן חדה החותכים ומפרידים את רקמת השומן משאר הרקמות הסובבות (כגון כל דם, עצבים, כלי לימפה ועוד). דרך פתחים אלו מתבצעת גם השאיבה של השומן שזה עתה פורק. ישנן דרכים נוספות לפירוק השומן טרם שאיבתו הכוללות אולטרה סאונד, חום והתזת סילון מים. השיטות כולן יעילות ולא ניתן להצביע באופן מובהק על שיטה אחת כטובה יותר. שימור הרקמות הסובבות את השומן ללא פגע מסייעת בהחלמה מהירה יותר פחות פגיעה באספקת הדם לעור ממעל ושימור התחושה.

למי מתאים שאיבת שומן ?

שאיבת שומן מיועדת בעיקר לעיצוב וחיטוב אזורי גוף בהם קיימים מצבורי שומן ,אך עודפי העור הקיימים מינימליים ביותר או כלל אינם קיימים. שאיבת שומן הנה כלי חשוב מאד בניתוחים אסתטים המשווה מראה צעיר ומחוטב יותר. שאיבת שומן אינה מיועדת להרזיה או ירידה במשקל כמו כן היא אינה יכולה להחליף ניתוח מתיחת בטן כאשר קיימים עודפי עור וחולשה של שריר דופן הבטן. ניתן לשאוב שומן כמעט מכל אזור בגוף על מנת לשפר את מראהו. אזורים נפוצים בהם אני מבצע שאיבת שומן הנם צוואר, זרועות, שדיים, בטן, מותניים, ירכיים וסביב הברכיים. קיימת חשיבות עליונה לאיכות העור מעל לאזור ממנו נשאב השומן. הסיבה לכך היא היכולת של העור "להמתח" מחדש מעל לאזור שזה אתה רוקן משומן. אחת התופעות הבלתי רצויות היא קבלת עור עודף ולא מעוצב מעל לאזור ממנו הוסר השומן.

האם משלבים שאיבת שומן עם ניתוחים אחרים ?

בהחלט, שאיבת שומן שומן מתבצעת בשילוב ניתוחים כגון מתיחת בטן, מתיחת זרועות, מתיחת צוואר ומתיחת ירכיים. בנוסף לכריתת העור והשומן בניתוחים הללו מתבצעת גם שאיבת שומן כחלק בלתי נפרד. מטרת השאיבה בניתוחים אלו היא עיצוב המראה הסופי באזורים בהם לא מתבצעת כריתה של עור דרך חתך. למשל במקרה של מתיחת בטן אני נוהג לשלב שאיבה של שומן הבטן והמותניים. במתיחת ירכיים וזרועות אני נוהג לבצע שאיבה של השומן טרם כריתת עודפי העור ( במידה ואכן יש צורך בכריתת עור) ובכך עוזר לשמר יותר עצבים, כלי דם וכלי לימפה.

כיצד מתבצע ניתוח שאיבת שומן ?

ניתוח למתיחת בטן מתבצע בהרדמה כללית/ טשטוש בשילוב הזרקת תמיסה עם הרדמה מקומית לאיזורים מהם מתבצעת שאיבת שומן. משך הניתוח 1-2 שעות בהתאם להיקף הניתוח. ככל שמסירים יותר שומן מהיקף הגוף כך מתארך הניתוח. השאיבה מתבצעת דרך פתחים מזעריים בגוף שאורכם כ- 5 מ"מ הפתחים ממוקמים באזורים מוסתרים והצלקת הנותרת מזערית וחבוייה. בסיום הניתוח מונח מחוך על אזורי השאיבה אותו יש ללבוש כ 4-6 שבועות באופן רצוף. לאחר התאוששות קצרה בחדר הניתוח תועבר/י לחדרך להמשך ההחלמה. בהתאם להיקף השאיבה ושעת התחלת הניתוח תשוחרר/י הביתה באותו היום או ביום שלמחרת.

מהן הבדיקות שיש לבצע לפני הניתוח ?

לפני הניתוח תתבקש/י לבצע בדיקות דם ומעל גיל 40 צילום חזה וא.ק.ג. במקרים ספציפים תתבקשנה בדיקות נוספות.

מהן התרופות שיש להמנע מהן לפני הניתוח ?

החשש העיקרי בלקיחת תרופות תוספי מזון וויטמינים מסויימים הנו דילול הדם היכול להגביר דימום במהלך ו/או לאחר הניתוח. אנא דווחי לרופא במידה והנך נוטלת תרופות ממשפחת הנוגדי דלקת הלא סטרואידליות (NSAID'S) כגון אספירין, איברופן, אדויל, נוירופן. תוספי מזון וויטמינים מסויימים יכולים אף הם להגביר נטיה לדמם יש לדווח לרופא על נטילתם.

מהו מהלך ההחלמה הצפויי לאחר הניתוח ?

בשבועיים הראשונים שלאחר הניתוח יש להמנע ממאמץ גופני ניכר. לאחר כשבועיים חזרה הדרגתית לפעילות היומית ואף לעבודה לאחר תקופה של 6 שבועות ניתן לחזור לפעילות גופנית מלאה. הדרכה תנתן לטיפול נכון בפצע הניתוחי הכולל בעיקרו רחצה במים וסבון וחבישה יבשה. הכנסת צינור נקז בעת הניתוח מתבצעת בחלק מניתוחי מתיחת בטן על מנת למנוע הצטברות נוזלים. נקזים אלו יוסרו במהלך הימים הראשונים שלאחר הניתוח.לאחר הניתוח יש ליטול משככי כאבים באופן רציף ולא להמתין עד להופעת הכאב. אופטלגין ואקמול הינן התרופות העיקריות המשמשות לשיכוך כאב. בכאבים יותר קיצוניים תקבלי תרופות חזקות יותר.ניתן להעזר במשככי כאבים כגון :איברופן, נוירופן ואדוויל רק לאחר התייעצות עם המרפאה.

המעקב במרפאה לאחר הניתוח ?

מספר ימים לאחר הניתוח תבקרי במרפאה לביקורת ראשונה בה תבדקי להערכת מהלך החלמתך והחלמת הפצע הניתוחי. התפרים ברובם נספגים ולכן אין צורך בהסרתם. כשבועיים לאחר מכן תתבצע הביקורת השניה לבדיקת החלמתך. ביקורות נוספות יתקיימו לאחר חודש, 3 חודשים, חצי שנה ושנה. ביקורות נוספות יערכו על פי צורך.

כמה זמן יש לצום לפני הניתוח, אילו תרופות יש ליטול לאחר הניתוח, מתי מותר להתרחץ, ממתי מותר לנהוג?

דף הדרכה מסודר ינתן בעת הייעוץ בו נענה על השאלות השכיחות לקראת ניתוחך. שאלות ספציפיות נוספות יענו בעת הייעוץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *